Vydat se za bohatstvím Iberů znamená ochutnat to nejlepší z plodů, které sem přinesli už dávní Féničané. Samozřejmě, tentokrát se podíváme do Španělska a užijeme si zelených peciček, co hrdlo ráčí! Vždyť právě zde, v regionu Jaén, je srdce olivového oleje. Podobně jako Amsterdam s jeho tulipány nebo sýry nebo Plzeň s pivem, tradice je už po celé generace zakořeněna velmi pevně. Jen si utrhnout a ochutnat. Nebo počkat až na říjnovou sklizeň? To záleží jen na vás, platí přece, že kdo si počká, ten se dočká!

Dejte šanci osvědčeným rodinným farmám
Co se vám vybaví, když se řekne BIO olivový olej? Samozřejmě, v regálech velkoobchodníků jej skutečně nenajdete. Možná jen produkt, který se za něj vydává. Pokud chcete jít ke zdroji, musíte se podívat na farmy, které vede už několikátá generace jednoho rodu. Poctivost, sázka na osvědčené postupy při sklizni, výborná chuť a delikátní vůně. Pověst, která pěstitele opravdu až předchází. Typickým příkladem může být třeba Casas de Hualdo Ecológico, jenž voní po rajčatech a čekance a učaruje všem, kdo vyrůstali na venkově a dají si rádi třeba králíka. Rajčatový salát s pár lžičkami této pochoutky ale vykouzlíte zrovna tak dobře! Jak se říká, sto lidí znamená sto chutí, nejinak je tomu i s olivami.

Pochutnat si a také vyznávat zdravý životní styl, to už rozhodně nemusí být nějak neřešitelné téma. Zkuste španělský olivový olej a uvidíte sami, že na první pohled nemožné se stává realitou. Lepší trávení, ale také spoustu polyfenolů, o nichž se toho napsalo v posledních letech opravdu hodně. Co víc si ještě přát? Snad jenom to, aby pozvaným hostům opravdu chutnalo a rádi se v budoucnu vraceli! Zavítejte proto na olivum.cz a vězte, že extra panenský olivový olej může mít řadu různých forem. Dejte si třeba španělskou klasiku a potom vyzkoušejte něco nového – nabízí se řecká elegance nebo chorvatské mládí.